Tessa Ham
Tessa Ham Ondernemen 11 dec 2020
Leestijd: 4 minuten

Zussen Annabel en Liselotte van Kuijk nemen middenin de coronacrisis het cateringbedrijf Meisjes met Smaak over

Ondernemers hebben het zwaar tijdens de coronacrisis, en dan zeker die in de horeca-, evenementen- of cateringbranche. Toch besloten zussen Annabel en Liselotte van Kuijk middenin deze gekke periode hun baan op te zeggen en per 1 augustus het cateringbedrijf Meisjes met Smaak over te nemen. Waarom hebben ze hier voor gekozen? En hoe blijven ze ondanks de maatregelen positief?

De zussen raden andere ondernemers aan juist de kansen die op hun pad komen te grijpen in deze tijd. Het is namelijk de coronacrisis geweest die voor Annabel en Liselotte voor deze mooie kans heeft gezorgd.

Vertel, wat doen jullie met Meisjes met Smaak?

“Meisjes met Smaak, sinds 2001 bekend van het enige echte Oestermeisje, is gespecialiseerd in mobiel culinair entertainment en merkactivatie in de food & beverage industrie. Wij focussen op drie concepten: Smaakmeisjes, merkactivatie en (beurs)catering. Onze missie is plain and simple: mensen blij maken met de leukste en lekkerste producten, geserveerd door de allervriendelijkste meisjes (en jongens!) van het land.”

Waarom hebben jullie besloten in de coronacrisis een bedrijf over te nemen in de cateringwereld?

“Het is eigenlijk vanwege de coronacrisis dat wij de kans hebben gekregen om het bedrijf Meisjes met Smaak over te kunnen nemen. In een hele goede tijd is het veel lastiger om een bedrijf over te nemen. Wij geloven heel erg in het concept van het bedrijf en dat de wereld echt wel weer ‘normaal’ gaat worden op den duur.

Meisjes met Smaak kan een bijdrage leveren op verschillende soorten evenementen, zeker op kleine schaal maar hopelijk in de toekomst ook weer op grote schaal!

Het idee om samen een bedrijf te starten of over te nemen stond al langer in de planning en was voor ons beiden een droom. Toen we de kans kregen om Meisjes met Smaak over te kunnen nemen, wisten we beiden direct dat dit onze kans was. We besloten er vol voor te gaan.”

Waarom hebben jullie ervoor gekozen om een bedrijf over te nemen en niet bijvoorbeeld een soortgelijk bedrijf op te starten?

“Het bedrijf Meisjes met Smaak bestaat al bijna twintig jaar. Het bedrijf heeft in deze periode ontzettend veel naamsbekendheid gecreëerd, waardoor verschillende deuren sneller opengaan en er al mooie samenwerkingen bestaan. Daarom hebben wij er bewust voor gekozen om dit bedrijf over te nemen in plaats van zelf op te starten.”

Hoe is Meisjes met Smaak op jullie pad gekomen?

“Liselotte is in haar studietijd werkzaam geweest bij Meisjes met Smaak, zowel als meisje op evenementen als op kantoor. Annabel heeft in een ver verleden wel eens ingevallen als meisje op een evenement. Liselotte heeft altijd goed contact gehad met de vorige eigenaar van het bedrijf. Toen zij hoorde dat hij eventueel openstond voor de verkoop van het bedrijf, hebben wij hem direct gebeld en zijn wij gaan praten over een eventuele overname.”

meisjes met smaak

Wat deden jullie voor Meisjes met Smaak?

“Voor Meisjes met Smaak was Liselotte werkzaam als makelaar in Amsterdam. Hier zat zij erg op haar plek ,maar ze had altijd wel het idee om zelf te gaan ondernemen in de toekomst. Annabel is bijna tien jaar werkzaam geweest in de uitzendbranche. In 2016 is zij gestart met een eigen onderneming, toen kwam zij er al achter dat ze graag wilde ondernemen.”

Hoe is het om met een zus te ondernemen?

“Heel erg leuk! Je kent elkaar door en door en hebt aan één blik genoeg. Qua karakter verschillen wij veel, daardoor is onze rolverdeling helder en kennen wij elkaars plus- en minpunten.”

Hoe gaan jullie om met de coronacrisis? Hoe blijven jullie positief?

“Bij de overweging om het bedrijf Meisjes met Smaak over te nemen, wisten wij dat er eventueel een tweede ‘lockdown’ zou kunnen komen. Helaas kwam deze eerder dan verwacht. Wij zijn direct gestart met het bezorgen van smaakboxen bij mensen thuis. Ook krijgen wij veel vragen vanuit bedrijven om leuke pakketten samen te stellen voor een digitale borrel of een kerstpakket…

Op deze manier blijven wij bezig en proberen wij nog meer mensen kennis te laten maken met Meisjes met Smaak! Het is belangrijk om positief en creatief te blijven in deze tijd, ook al is dat niet altijd makkelijk natuurlijk. We willen andere ondernemers dan ook vooral meegeven om in kansen te denken.”

Lees ook: Elma van Creative Cosmetics over ondernemen tijdens corona: “Kijk waar er kansen liggen”

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

In 5 stappen je financiën op orde voor 2022

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tijdelijk onze gratis checklist!

Reageer op artikel:
Zussen Annabel en Liselotte van Kuijk nemen middenin de coronacrisis het cateringbedrijf Meisjes met Smaak over
Sluiten