Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Carrière 26 feb 2019

Dit is de dagelijkse routine van Anna Wintour (hoofdredacteur van Vogue)

Ze is de belangrijkste persoon in de fashion wereld: Anna Wintour. De powervrouw heeft een cv waar je u tegen zegt: zo staat ze al 31 jaar (!) aan het roer van de Amerikaanse Vogue. Ook nieuwsgierig hoe een dag in het leven van de hoofdredacteur eruit ziet?

Op 69-jarige leeftijd zou Anna Wintour met pensioen kunnen gaan. Maar aangezien ze alleen al met haar baan bij Vogue een salaris van twee miljoen per jaar verdient, snappen we wel dat ze nog even op haar plek blijft zitten.

Fun fact: als je aan Anna Wintour denkt, denk je aan haar bob. Blijkbaar rockt ze deze al vanaf haar veertiende.

Vroeg opstaan

Ooit afgevraagd hoe Anna Wintour met haar 69 jaar nog steeds zo fit is? Net als Richard Branson staat Anna Wintour om 5 uur al naast haar bed om te gaan sporten. Haar lievelingssport: tennis. Ze begint de dag dan ook altijd met een uurtje tennis. Overigens duikt ze om kwart over tien ’s avonds haar bed in, om de volgende dag weer om 5 uur op te kunnen staan.

Dieet

Anna Wintour heeft een dieet die bijna helemaal op proteïne is gebaseerd. Zo zou ze volgens haar personal assistents elke dag een steak eten. Als ontbijt eet ze scrambled eggs, met soms wat vis erdoor heen. Tijdens de lunch eet ze een salade (zonder dressing!), een avocado en een appel. Als ze eens wat anders wil, eet ze een glutenvrije hamburger.

Mode

De grote zonnebril kan natuurlijk niet ontbreken in haar look. Je zal haar verder bijna nooit zien in een outfit die veel huid laat zien. Wel zijn haar jurken bijna altijd kleurig, met een mooie print.

Stipt op tijd

Wintour is enorm punctueel. Ze mag dan misschien één van de drukste vrouwen ter wereld zijn, ze is altijd stipt op tijd. Zo staat ze er bijvoorbeeld om bekend dat ze altijd veel eerder bij een fashion show is en alvast plaatsneemt op de eerste rij. Erg spontaan is de fashion goeroe niet. Alles wat ze op een dag doet, is gepland.

Nuclear Wintour

Wintour is een pittige dame, die haar de bijnaam ‘Nuclear Wintour’ heeft opgeleverd. Dat betekent niet dat haar wil wet is. In tegendeel! “Ik hou niet van mensen die ‘ja en amen’ zeggen op elk idee en elke mening die ik heb. Ik wil mensen in dienst die met me kunnen discussiëren en het niet met me eens zijn.”

Kunst

De hoofdredacteur van Vogue houdt enorm van kunst en bezoekt in haar vrije tijd dan ook vaak musea. Volgens bronnen vraagt ze tijdens sollicitatiegesprekken ook vaak of de persoon tegenover haar recentelijk naar een musea is geweest. Zo niet? Dan kan je die baan wel vergeten.

Meer dagelijkse routines

In 8 stappen een succesvolle freelancer

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ons e-book t.w.v. € 19,95

Reageer op artikel:
Dit is de dagelijkse routine van Anna Wintour (hoofdredacteur van Vogue)
Sluiten