3 alternatieve werkplekken als je het thuiswerken even zat bent

Deadline voor de deur en kan je je thuis echt niet meer concentreren? Word je thuis toch te veel afgeleid door je huisgenoten of partner? Of ben je het gewoon echt even zat om tussen dezelfde vier muren te werken? Dat is heel begrijpelijk. Toch ziet het ernaar uit dat we nog even zullen moeten thuiswerken. Gelukkig bestaan er genoeg alternatieve werkplekken waar je je even volledig op je werk kunt storten.

Zoek bijvoorbeeld één van deze drie alternatieve werkplekken op als je het thuiswerken even zat bent.

Co-working space

In veel co-working spaces kun je een dagpas kopen om zo een dagje ongestoord te werken. Enkele voorbeelden zijn Mindspace en Hashtag Workmode, maar het beste kan je even Googelen naar ‘co-working space + woonplaats’. Mail vervolgens naar de co-working space bij jou in de buurt wat de mogelijkheden zijn.

Deze plekken zijn écht ingericht op werken, met fijne stoel en supersnel internet, en daarom de ideale plek om een dag deadlines te halen.

Hotelkamer

Hotels hebben een creatieve oplossing bedacht voor kamers die leeg staan omdat toeristen wegblijven: ze verhuren hun hotelkamers als office en werkkamer voor één dag. Hierdoor kun jij één dag in alle rust werken, zonder schreeuwende kinderen, storende huisgenoten of een vaat die je vanaf het aanrecht aanstaart. Vaak is de koffie en thee inbegrepen en kun je gratis van de luxe badkamer en het zachte bed gebruikmaken (hallo powernaps!).

Voorbeelden van hotels die dit aanbieden: QO, Twenty Eight & BOAT&CO.

Zie ook: 7 fantastische hotelkamers die jij één dag als office kunt gebruiken

Kanarie Club

Een verandering van omgeving is heerlijk. Vooral werken in een koffietentje zorgde voor corona toch altijd voor een dosis energie en creativiteit. Helaas (maar heel begrijpelijk) hebben de meeste café’s en restaurants even hun deuren gesloten voor flexwerkers, omdat ze nou eenmaal minder capaciteit hebben. Voor de Amsterdammers onder ons is er wel goed nieuws: bij de Kanarie Club kun je nu van 9:00 t/m 14:00 uur of van 14:00 t/m 19:00 uur een flexplek huren.

Zo’n tijdslot is geheel kosteloos. Voor je aan de slag gaat wordt je werkplek met liefde een beetje extra schoongemaakt. Natuurlijk kan je ook gewoon lekker een paar koffietjes bestellen, maar voor €15,- krijg je eventueel een pakket dat bestaat uit een flesje water, een stuk fruit, een kladblok met potlood en een hapje en een drankje.

Interessant? Een flexplek reserveer je door een e-mail te sturen naar [email protected]kanarieclub.nl en je contactgegevens achter te laten.

Er zijn overigens nog meer opties van zaken waar je toch kunt flexwerken, bij House of Watt, de werkplaats van het Volkshotel of Zoku bijvoorbeeld. Allemaal prachtige werkplekken waar het fijn vertoeven is met je laptop.

Benieuwd naar de toekomst? Drie scenario’s van het kantoorleven in de toekomst

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
3 alternatieve werkplekken als je het thuiswerken even zat bent
Sluiten