Cathelijne Blok
Cathelijne Blok Nieuws 25 mrt 2020

“We zijn allemaal alleen, maar toch ook samen – in hetzelfde onzekere wiebelende schuitje”

Afgezegde klussen, geen nieuwe opdrachten en het enige uitzicht wat je hebt is je eigen bank. Terwijl ik dit schrijf zit ik in het zonnetje op mijn balkonnetje met een home made cappuccino. Een week geleden klonk dit nog als een normale ochtend. Alleen speelt niet alleen mijn ochtend zich af op dit balkon, ook de middag en avond.

Ik staar naar mijn mede quarantaine genoten die druk in de weer zijn op hun eigen balkonnetjes. De ene buurman staat driftig planten in potten te stoppen. Die daarnaast staat saxofoon te oefenen op het balkon. Een andere buurvrouw staat dansend in de woonkamer.

Hetzelfde schuitje

Elke buur lijkt anders met deze dagen vol onzekerheid om te gaan, maar we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Een onzeker wiebelend schuitje zonder duidelijke eindbestemming of route.

We leven samen van dag tot dag en houden ons vast aan NOS- livestreams, Netflix en Houseparty. Een enorme golf aan nieuws dendert op alle mogelijke kanalen over ons heen. En we willen er van alles van vinden, terwijl dat eigenlijk niet kan.

Must read: Kabinet steunt bedrijven en zzp’ers – waar moet je precies zijn voor hulp?

Ik heb zelf ondertussen Love Is Blind uitgespeeld, wel honderd Insta Livestreams gekeken en ongeveer iedereen geFacetimed. En dezelfde vraag blijft rondspoken in mijn hoofd. Wat nu?

Onzekerheid

Een bijna egoïstische vraag in een periode waarin er mensen wereldwijd zijn met veel grotere problemen. Je kan van dit alles angstig worden of heel onzeker. Misschien wel uitzichtloos of paniekerig. Het enige wat we zeker weten is dat het overgaat, maar op welke manier en met welke gevolgen? We hebben geen idee.

Ik staar naar mijn overbuurman, die op het punt staat om zijn laatste plant in een pot te duwen. Hoe en wanneer we uit dat bootje kunnen stappen, dat weet niemand. Het enige dat we weten is, dat we die veilige haven gaan bereiken. Nu eerst ervoor zorgen, dat we samen die boot drijvende houden. En ondertussen gewoon blijven dansen of saxofoon spelen.

De columns van Cathelijne Blok, oprichter van het feministische The TittyMag lees je elke twee weken op WorkJuice! Bekijk ook eens de website van The TittyMag en volg Cathelijne op het Instagram-account van The TittyMag of haar eigen account.

Even voorstellen: onze nieuwe columniste Cathelijne Blok

In 8 stappen een succesvolle freelancer

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ons e-book t.w.v. € 19,95

Reageer op artikel:
“We zijn allemaal alleen, maar toch ook samen – in hetzelfde onzekere wiebelende schuitje”
Sluiten