Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Carrière 20 okt 2020

Carrièrecoach Alexa Shoen doet Instagram take-over en beantwoordt al jouw prangende vragen

Lukt het je maar niet om een baan te vinden? Of ben je op je werk in een sleur terecht gekomen en heb je het gevoel dat het leven meer voor je in petto heeft? Geen zorgen, want carrièrecoach Alexa Shoen comes to the rescue. Op woensdag 21 oktober doet ze op de Instagram van WorkJuice een take-over om al jullie prangende vragen te beantwoorden.

Alexa vertelt hoe je iedere baan die je wilt kunt krijgen (ja, echt!) en geeft antwoord op vragen over jullie persoonlijke situaties.

Wie is Alexa Shoen?

Oké, first things first, wie is Alexa Shoen dan eigenlijk? De Amerikaanse Alexa woont in Londen en is oprichter van #ENTRYLEVELBOSS School: een online bootcamp voor mensen die worstelen met het vinden hun droombaan en solliciteren in het algemeen. Haar methode heeft al duizenden gelukkigen aan een baan geholpen. In haar boek Entry Level Boss deelt ze deze methode van negen stappen, zodat je deze ook zelf kunt toepassen.

Alexa is niet altijd een sollicitatiewonder geweest. Tussen haar twintigste en vijfentwintigste zat ze zonder werk óf had ze een baantje ver onder haar kunnen. Ondertussen solliciteerde ze erop los. Dat veranderde toen ze vijfentwintig was en haar techniek veranderde.

Dit leverde haar als zelfstandige eerst prestigieuze klanten op en later een fulltimebaan bij Facebook. Inmiddels wijdt ze haar hele leven aan vertellen hoe het zoeken naar een baan nou écht in z’n werk gaat. Hoe je de jungle die de banenmarkt heet kunt overleven.

Voor wie is Alexa en de take-over geschikt?

Als je met je carrière worstelt, dan is het boek van Alexa echt een must read. Het staat boordevol met waardeinvolle informatie en rake inzichten over hoe de banenmarkt tegenwoordig in elkaar zit. En ze vertelt dit in luchtige en makkelijk leesbare taal. Op woensdag 21 oktober licht Alexa al een tipje van de sluier over de Entry Level Boss methode. Tijdens de take-over op de WorkJuice Instagram kun je haar vragen stellen over jouw persoonlijke situatie.

De Entry Level Boss methode (en de take-over) is niet alleen maar geschikt voor mensen die hard op zoek zijn naar een baan, maar ook voor mensen die niet met plezier naar hun werk gaan. Want, zo wijst Alexa erop in het boek, het is níet normaal om ongelukkig op je werk te zijn. Ook niet als je er flink voor betaald krijgt.

Op de één of andere manier lijkt het geaccepteerd te zijn in de samenleving dat een baan er alleen is om de rekeningen te betalen. “Of het nu FedEx of de CIA is, er zit altijd wel ergens een Jan of Piet de tijd te doden op Reddit en een plannetje te bekokstoven om vrijdagmiddag eerder naar huis te kunnen”, schrijft Alexa daarover in haar boek. En daar moet verandering in komen!

Heb jij vragen over je zoektocht naar een baan met voldoening of wil het solliciteren niet lukken en zit je met je handen in het haar? Volg WorkJuice op Instagram en stuur je vragen voor Alexa Shoen in via Instagram Stories.

Dit vind je misschien ook interessant

In 8 stappen een succesvolle freelancer

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ons e-book t.w.v. € 19,95

Reageer op artikel:
Carrièrecoach Alexa Shoen doet Instagram take-over en beantwoordt al jouw prangende vragen
Sluiten