Redactie
Redactie Geld 15 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Side Hustle: hier moet je aan denken als je een huis via Airbnb wilt verhuren

Oké, dus je wilt wat extra’s verdienen? Gelukkig bestaan er tegenwoordig tal van opties om dit te realiseren. Zo kun je bijvoorbeeld je huis verhuren via Airbnb. Steeds meer toeristen kiezen voor een Airbnb in plaats van een duur hotel, dus waarom niet meegaan in deze hype? Hier moet je aan denken als je je huis via Airbnb wilt verhuren.

Je kunt je eigen huis verhuren, maar je kunt ook investeren in een appartement en deze verhuren. Maar hoe werkt dat eigenlijk? En waar moet je rekening mee houden?

Let op de kosten

Er zijn een aantal factoren waar je rekening moet houden als je eraan zit te denken om te investeren in een appartement. Zo is er vaak een aanbetaling die je moet kunnen betalen en zijn er onverwachte kosten waar je rekening mee moet houden.

Je Airbnb inrichten

Je kunt natuurlijk niet een appartement leeg verhuren, dus zal je de ruimte moeten inrichten met spullen. Maar niet alleen meubels zijn noodzakelijk, ook moet 1er internet en apparaten, zoals een televisie of vaatwasser, aanwezig zijn.

airbnb, huis, verhuren, geld verdienen, side hustle

De maandelijkse vaste lasten

Naast je huur of hypotheek zijn er ook andere vaste lasten die je zal moeten betalen. Denk aan: internet, gas, water, licht, oh en vergeet de afvalstoffenheffing niet. Verder zal de ruimte ook moeten worden schoongemaakt en moeten er producten aanwezig zijn zoals koffie, zeep, shampoo en wc-papier. Kijk dus van tevoren of de huur die je vraagt deze kosten dekt.

Vergelijk met de buurt

Vervolgens moet je gaan bedenken wat je per nacht wilt vragen. Deze prijs is waarschijnlijk je break-even punt, zodat je geen verlies gaat lijden. Houd de prijzen in de gaten die in jouw buurt worden gevraagd en stem daar je prijs op af.

airbnb, huis, verhuren, geld verdienen, side hustle

Maak je ruimte aantrekkelijk

Goed, je bent zover dat je de ruimte op Airbnb kunt zetten. Tijd om je huisje te laten shinen. Maar dan moeten er wel mooie foto’s bij staan. Dit kun je laten doen door een professionele fotograaf, of je doet het zelf als je een beetje fotografie talenten hebt. Hoe dan ook, ga voor een goede camera, veel licht en een groothoeklens, maar vergeet ook zeker niet de mooie details.

Naast mooie foto’s is een goede beschrijving ook belangrijk. Haal je vlotte pen uit de kast en laat iedereen weten waarom jouw huisje het beste is. Verwerk in je verhaal in ieder geval antwoorden op vragen die een huurder kan hebben. Wie jij bent, maar ook iets over het huis zelf en de omgeving is belangrijk.

Verwelkom je gasten

Zorg ervoor dat er altijd een papiertje ligt met belangrijke informatie en contactnummers. Andere belangrijke punten zijn de uitchecktijd, het wifi wachtwoord, handleiding voor de televisie en bijvoorbeeld nummers van taxidiensten. Heb je nog tips voor leuke restaurantjes of openbaar vervoer, zet die er dan ook op. Dat wordt zeer gewaardeerd.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Een stukje maand over aan het eind van je salaris? 💸

In 5 stappen je financiën op orde met onze checklist. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 'm tijdelijk gratis!

Reageer op artikel:
Side Hustle: hier moet je aan denken als je een huis via Airbnb wilt verhuren
Sluiten