Heel veel inspiratie voor het perfecte afscheidscadeau voor een collega

Je ziet je collega’s vaak meer dan je eigen vrienden en zelfs je partner, dus als een leuke collega weggaat is dat altijd even slikken. Met een leuk of mooi afscheidscadeau voor je collega kunnen jullie laten zien dat hij of zij gemist gaat worden. Het is een bedankje voor alles wat jullie met elkaar hebben meegemaakt: van alle toffe projecten die jullie samen hebben gedaan tot de kletspraatjes bij het koffiezetapparaat.

Maar wat is nou een passend afscheidscadeau voor je collega? Hieronder vind je wat inspiratie.

Persoonlijk boek vol anekdotes en gelukswensen

Een mooi afscheidscadeau voor je collega is een notitieboek met persoonlijke wensen voor de toekomst van alle collega’s. Echt een klassiek afscheidscadeau, en met een reden. Zelfs jaren later is het nog leuk voor de collega die jullie uitzwaaien om het boek door te bladeren en herinneringen op te halen.

Koop een mooi notitieboek en laat die rond gaan met gekleurde pennen en stiften. Spoor je collega’s ook aan om foto’s toe te voegen. Zo krijg je een persoonlijk afscheidscadeau waar veel moeite in is gestoken.

Behalve dat iedereen de collega succes kan wensen voor de toekomst, zijn dit ook nog leuke ideeën:

  • Laat iedereen z’n favoriete anekdote delen.
  • De lessen die je hebt geleerd van de collega die weggaat.
  • Laat iedereen vertellen wat ze het meest zullen missen aan die persoon.

Tip: je kunt het notitieboek ook vervangen voor een video waarin alle collega’s hun verhaal doen. Of, als jullie veel foto’s hebben, een fotoboek met af en toe een tekstje van een collega.

notitieboek you got this
Bron: Studio Stationery

Notitieboeken

Op zoek naar een mooi notitieboek? Kijk dan eens naar de notitieboeken van Studio Stationery, waar ze boekjes hebben met de tekst ‘prove them wrong‘ en ‘you got this‘. Ook bij De Bijenkorf vind je luxe notitieboeken. Deze met een zwarte marmeren look bijvoorbeeld of dit prachtige notitieboek die eruit ziet als een oud boek.

Een gepersonaliseerd cadeau

Via het internet zijn genoeg gepersonaliseerde cadeaus te vinden. Kies bijvoorbeeld voor een memoryspel met foto’s van alle collega’s, of een mok met een groepsfoto of een uitspraak die de collega vaak deed.

Je kunt het cadeau ook personaliseren op de interesses van de collega. Stel dat hij of zij weg gaat om op wereldreis te gaan? Maak dan een mooi boekje met reistips. You get the idea.

Jullie kennen de collega die weggaat het best. Waarom stond hij of zij bekend? Hield de persoon heel veel van whiskey, dan geeft je een whisekyproeverij cadeau. Nam hij of zij zelfgemaakte baksels mee naar werk? Dan is een kookworkshop misschien een leuk idee.

Afscheidscadeau collega vrouw

Op zoek naar een altijd goed afscheidscadeau voor je collega en is ze een vrouw? Natuurlijk is een cadeaubon van bijvoorbeeld een luxe Bijenkorf (eventueel in combinatie met het notitieboek bijvoorbeeld) een idee voor de fashionable collega. Maar je kunt ook gaan voor een meer specifieke cadeaubon, zoals één gericht op wellness of het theater. Of wat dacht je van een cadeaubon voor The School of Life voor iemand die gek is op zelfontwikkeling?

Een mooi boek waar de collega iets aan heeft, is ook altijd goed. Zoals ‘De dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt‘ of ‘Grip‘. Maar speur vooral eens rond online of in je lokale boekenwinkel om een boek te vinden die perfect bij je collega past.

Afscheidscadeau collega man

Om de één of andere reden voelt een afscheidscadeau voor een collega die een man is, nog lastiger te bedenken. Maar ook hier geldt weer: laat met het cadeau zien dat je hem gaat missen. Dat houdt in: zoek een cadeau uit dat bij hem past. Als het een echte bourgondiër is, kun je bijvoorbeeld een pakket samenstellen met lekkere speciaalbiertjes, worsten en andere lekkernijen. Of misschien is hij bbq-fan en nemen jullie hem mee naar bbq-restaurant Black Smoke in Rotterdam, om hem daar een mooi leren schort, kookboek en andere bbq-gerelateerde producten cadeau te doen.

Ook voor je collega die een gadgetfan is het bijvoorbeeld makkelijk een afscheidscadeau te bedenken. Ga voor een soundbar, e-reader, smartwatch of lp-speler – wat ook maar het beste bij zijn of haar wensen aansluit. Is het een avonturier? Dan kan je weer gaan voor een cadeaubon om te gaan indoor skydiven, paragliden of quad rijden.

Succes! Op het eerste gezicht lijkt een afscheidscadeau voor een collega verzinnen best lastig. Maar als je er even over brainstormt met de rest van de collega’s, kunnen jullie vast wat leuks verzinnen.

Nog meer inspiratie nodig? 11 ideeën om cadeau te geven aan je collega

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Heel veel inspiratie voor het perfecte afscheidscadeau voor een collega
Sluiten