Afgestudeerd, en nu? Tim Berendsen vertelt er alles over in onze nieuwe podcast

Na maanden zwoegen is het eindelijk zo ver: je hebt je papiertje binnen! Nadat de champagne is gepopt en je amper de tijd hebt gehad om op adem te komen, vraagt iedereen en je moeder wat je dan nu gaat doen. Je bent lang niet de enige waarbij de paniek aardig toeslaat bij de vraag ‘afgestudeerd en nu?’ Want wat wil je de rest van je leven doen? Bij wat voor soort bedrijf wil ik werken? En waarom zie je geen enkele vacature voorbij komen die 100 procent bij je past?

Het zijn allemaal vragen die we behandelen in de nieuwste WorkJuice Podcast, waarin Tim Berendsen (Skyscrapers) aanschuift in de studio.

Afgestudeerd en nu?

Waarom twijfelen zoveel mensen wat ze willen als ze eenmaal klaar zijn met studeren? Hoe kom je erachter wat je wilt? Is het een goed idee om een stage te lopen? En wat kan je doen als je alleen maar te horen krijgt dat je ‘te weinig ervaring’ hebt? We vragen het aan Tim Berendsen, co-founder van Skyscrapers. Met zijn bedrijf wil hij starters door middel van traineeships een kickstart aan hun carrière geven. Hij is dan ook de ultieme gast om het hemd van het lijf te vragen over dit onderwerp.

Tim startte Skyscrapers, omdat hij erachter kwam dat hij lang niet de enige was die twijfelde over wat hij moest gaan doen na het afstuderen. Dat niet alleen, in de eerste jaren op de arbeidsmarkt merkte hij als interim manager dat bedrijven het ook lastig vinden om net-afgestudeerden te vinden en ze aan zich te binden.

Daarom kun je nu bij zijn bedrijf als starter solliciteren op een traineeship, waarna ze je koppelen aan één van de aangesloten bedrijven. Hierbij wordt niet per se gekeken naar je studieachtergrond en ervaring, maar eerder naar je soft skills.

WorkJuice Podcast

In de WorkJuice Podcast hebben Sharon en ik het over uiteenlopende werkgerelateerde zaken die ons allemaal bezig houden. In de eerste aflevering vroegen we expert Fleur Brunninkhuis alles over stress en burn-outs. Ook leerden we al uit onze comfort zone stappen met YouTuber Marije van der Made en onderhandelen wat we waard zijn met onderhandelcoach Merel van der Wouden. Vorige maand rekenden we voorgoed af met het vooroordeel dat feedback negatief en eng is met trainer Axelle de Roy.

Dit keer is het de beurt aan Tim, de allereerste man die aanschuift bij ons in de studio. Doordat hij dagelijks met starters en opdrachtgevers werkt, weet hij precies waarom dat zwarte gat bestaat en welke stappen je kunt nemen om er weer uit te komen.

Benieuwd geworden? De aflevering met Tim Berendsen van Skyscrapers over het zwarte gat na het afstuderen is nu te beluisteren via Spotify en iTunes!

Volg jij WorkJuice al op Instagram en LinkedIn?

Klaar met luisteren?

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Afgestudeerd, en nu? Tim Berendsen vertelt er alles over in onze nieuwe podcast
Sluiten