5 adviezen die miljardairs aan hun jongere zelf zouden geven

Soms zou ik willen dat ik de tijd terug kon draaien om iets compleet anders te doen. Want ja, achteraf gezien zou ik precies weten wat ik anders zou moeten doen. Misschien had ik sommige problemen wel helemaal niet gehad als ik net iets anders had besloten. Maar de tijd kunnen we niet terugdraaien, dus waarom zouden we daar te lang stil bij blijven staan?

Zonder deze ‘fouten’ zouden we heel anders zijn en zouden we onszelf nooit verbeteren. Deze ‘fouten’ hebben ons waardevolle lessen geleerd en ons gemaakt tot de persoon die we nu zijn. Iedereen heeft natuurlijk wel die momenten gehad waarop we iets tegen onze jongere zelf zouden willen zeggen. Dit zijn vijf adviezen die miljardairs aan hun jongere zelf zouden geven. Als ze die mogelijkheid hadden natuurlijk. Maar wij kunnen we daar natuurlijk wel van leren!

Adviezen aan hun jongere zelf

Welk advies of woorden van wijsheid zouden ongelooflijk succesvolle mensen nou eigenlijk willen geven aan hun jongere zelf? Het blijkt dat ze veel te zeggen hebben.

Succes is wanneer je zeker weet wat je anders zou hebben gedaan.

Herken en waardeer talent

Vaak denken we dat slim zijn (en dus een hoog IQ hebben) gelijk staat aan succes behalen. En daar gaan we de fout in. Op Twitter deelde Bill Gates het volgende: “Terugkijkend op toen ik de universiteit verliet, zijn er enkele dingen die ik wou dat ik had geweten. Bijvoorbeeld, intelligentie neemt veel verschillende vormen aan. Het is niet eendimensionaal. En niet zo belangrijk als ik altijd dacht. Ik was zo naïef over verschillende vaardigheden, ik dacht dat als iemand een hoog IQ had, ze overal goed in zouden kunnen zijn. Ik wou dat ik beter had geweten.”

Het komt goed

In een interview vertelt Oprah wat ze graag aan haar jongere zelf mee had willen geven. “Ik zou zeggen dat ik moet stoppen met bang zijn. Alles komt goed. Wat er ook gebeurt, het komt wel goed.” En niet alleen heeft deze powervrouw een advies voor haar jongere zelf. Ook voor alle jongeren nu heeft zij een advies die ze mee wil geven. “Jongeren moeten begrijpen dat succes een proces is en dat er hard voor wordt gewerkt om je carrière op te bouwen. Dit zal je grootste geschenk zijn: weten dat er een kracht is die groter is dan jijzelf en die kracht vertrouwen om je te leiden.”

Deze succesvolle ondernemers hebben eerst keihard gefaald

Zoek de balans tussen werk en privé

Als er iets is wat Jack Dorsey, de oprichter van Twitter, zou willen meegeven aan zijn jongere zelf, is dat hoe belangrijk het is om de balans tussen je werk en je privé-leven te vinden. “Toen ik jong was, begreep ik de waarde van lichaamsbeweging en gezondheid niet en hoe dat eigenlijk mijn verstand beïnvloedde”, vertelde hij Y Combinator. “Ik denk dat het nuttig voor mij was om tot het uiterste te gaan om de balans te vinden die ik nu heb gevonden, maar ik wou dat ik me meer concentreerde op gezonder zijn in het verleden. Een gezondere levensstijl maakt me uiteindelijk creatiever en stelt me ​​in staat om meer samenhangend te denken.”

advies

Je hoeft geen perfecte baan te hebben

Hier schreven wij al eens eerder een artikel over: waarom je werk niet altijd leuk hoeft te zijn. Mark Cuban, selfmade miljardair en uitgesproken investeerder bij Shark Tank, zou zichzelf het volgende advies meegeven: “Je hoeft niet te weten wat je gaat worden als je volwassen bent, je hoeft geen antwoorden te hebben, je hoeft niet de perfecte opleiding te hebben, je hoeft niet de perfecte baan te kiezen. Het enige wat je moet is genieten en plezier hebben. ”

Er is geen duidelijk pad naar waar de toekomst je brengt

Als Sheryl Sandberg terug in de tijd zou kunnen gaan, zou zij zichzelf de volgende wijze woorden meegeven: “Geloof dat je alles kunt doen. Dit is belangrijk voor iedereen en vooral voor vrouwen. Laat niemand je vertellen dat je niet zowel een zinvolle professionele carrière als een bevredigend persoonlijk leven kunt hebben. Als je iemand hoort zeggen dat je iets niet kunt doen, weet dan dat je het kunt en ga uitzoeken hoe. Stel jezelf de vraag: ‘Wat zou ik doen als ik niet bang zou zijn?’ Er is geen recht pad naar waar je naartoe gaat. Als je die lijn probeert te trekken, gaat het niet alleen verkeerd, maar mis je ook grote kansen.”

Advies voor ons

We zijn jong, misschien nog in de bloei van ons leven (of misschien niet), maar waarom zouden we nu al streven naar perfectie? We worden er dood ongelukkig van en zoals je ziet is het belangrijk om hier en daar gewoon een foutje te (kunnen én mogen!) maken. Wees niet bang om te falen. Soms is dat nodig om onze ogen te openen.

Wil je meer inspirerende verhalen lezen?

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
5 adviezen die miljardairs aan hun jongere zelf zouden geven
Sluiten