16 kleine acts of kindness om deze winter wat extra liefde te verspreiden

Je hebt vast wel eens van random acts of kindness gehoord, en zo niet, dan gaan we daar nu verandering in brengen. Het principe is namelijk heel simpel: jij doet een goede daad die eigenlijk niet eens veel moeite kost, krijgt daar een beter gevoel bij, én je tovert een lach bij iemand anders op zijn gezicht. Klinkt goed, niet waar? Deze winter kunnen we allemaal wel een beetje extra liefde gebruiken.

Met deze kleine random acts of kindness verspreid je een klein beetje extra liefde, en kan je iemands dag helemaal opfleuren. Je weet het maar nooit, misschien heeft deze persoon het wel hartstikke nodig.

16 kleine acts of kindness

1. Stuur een handgeschreven brief of kaart naar een vriend(in) of familielid. Juist deze winter, nu we elkaar minder vaak zien dan normaal, is het belangrijk om je vrienden te laten weten dat je nog steeds aan ze denkt.

2. Ruim tijdens je dagelijkse rondje wandelen al het afval op dat je tegenkomt, en gooi het in de prullenbak.

3. Lach vriendelijk naar mensen die een stap opzij doen als jullie allebei over de stoep willen lopen, maar ook anderhalve meter afstand willen houden.

4. Plak een briefje met een compliment op de spiegel van het pashokje. Wie weet heeft de persoon na jou wel nét dat complimentje nodig.

5. Breng boeken die je niet meer leest naar een tiny library, of breng stekjes van je kamerplanten naar een plantenbieb. Zonder dat je daar iets voor terug hoeft.

6. Heb je een vast huishoud-schema met je partner of huisgenoot? Doe eens het klusje wat je normaal niet doet. Pak de stofzuiger als dat normaal niet jouw taak is, of ruim de vaatwasser een keer extra uit.

7. Geef een oprecht compliment aan iemand op straat.

8. Stuur een beterschapskaartje naar iemand die ziek is.

9. Doneer je oude kleding. Als je een uitpuilende kledingkast hebt, trek er dan eens een middag voor uit om al je kleding uit te zoeken. Alles wat je niet meer draagt of nodig hebt, doneer je aan het Leger des Heils.

10. Volg je iemand al een tijd op Instagram waar je enorm gemotiveerd door raakt? Neem eens een momentje om hem of haar een complimentje te geven. De meeste (micro)influencers kunnen het ontzettend waarderen als jij jouw waardering uitspreekt.

11. Werken er bouwvakkers of tuinmannen bij jou in de straat? Zet een kop koffie voor ze, of breng ’s middags een broodje kroket langs. Er is geen bouwvakker die nee zegt tegen een broodje kroket, mark my words.

12. Doe een eenmalige donatie aan het goede doel. Of schrijf je in voor een maandelijkse donatie, als dat goed voelt.

13. Haal je vanavond jouw eten bij de McDrive, of ga je langs een andere drive-through? Bestel en betaal een koffie voor de persoon in de auto achter je.

14. Hark de bladeren bij de oprit van de buren bij elkaar, als je ook al bezig bent met je eigen oprit.

15. Schrijf dit jaar minimaal één kerstkaart voor eenzame ouderen. Doe mee aan De Grote Kerstkaartenactie van het Ouderenfonds, of de kerstkaartenactie van ANBO.

16. Laat een vriendelijke reactie achter onder een goed artikel bij je favoriete website, laat een goede recensie achter bij je lievelingspodcast, of geef een 5 sterren-review aan je favoriete restaurant. In deze moeilijke tijd zijn alle extra beetjes liefde meer dan welkom.

Meer interessante content op WorkJuice

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
16 kleine acts of kindness om deze winter wat extra liefde te verspreiden
Sluiten