Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Productiviteit 17 oktober 2019

Deze simpele aanpassing aan je ochtendroutine zorgt voor meer productiviteit

Iedereen heeft een ochtendroutine. Of dat nou het drinken van een bakkie koffie, terwijl je het journaal kijkt is, of het nemen van een snelle hete douche. Wat jouw ochtendroutine ook moge zijn, volgens een nieuw onderzoek zou je moeten overwegen om er één stap aan toe te voegen om de hele dag productiever te zijn.

Het simpele antwoord: nadenken. Over werk, om precies te zijn.

Het onderzoek

Net zoals een ochtendroutine, heeft ook iedereen een manier om zich ‘los te koppelen’ van werk na een lange dag. Aan het onderzoek deden 151 werknemers uit totaal verschillende branches mee. Er werd onderzocht of er een manier is om je weer ‘aan te koppelen’ als het ware. Zodat je klaarwakker en productief op werk komt en meteen geconcentreerd aan de slag kunt.

Je zou misschien verwachten dat een bepaalde taak uitvoeren dat voor elkaar zou krijgen (‘eat the frog‘ bijvoorbeeld), of dat je eerder aan je bureau moet verschijnen om fris en fruitig aan de slag te kunnen gaan. Maar de onderzoekers kwamen erachter dat het enige wat je moet doen ’s ochtends, een paar minuten aan werk denken is.

Hoe ziet dat er precies uit?

In die paar minuten bedenk je mentaal een strategie voor hoe je jouw prioriteiten voor vandag gaat tackelen. Dit kan je doen door je to do-list op te schrijven (hier vind je hacks voor jouw to do-list), of door je planner heen te bladeren.

Maar zelfs is dat niet écht nodig. Het onderzoek toonde aan dat zelfs als je even over werk praat met je huisgenoot of partner, of tijdens de treinrit naar werk nadenkt over je werkdag, je eenmaal op kantoor gefocust aan de slag kan gaan.

Simpele aanpassing aan je ochtendroutine

Dit is goed nieuws. We lezen veel over wat je nou wel en niet aan je ochtendroutine zou moeten toevoegen. Een work-out, ontbijt en het beantwoorden van je e-mails, om maar een paar voorbeelden te noemen. Maar de waarheid is dat deze zaken voor iedereen verschillen.

Dit onderzoek raadt je aan een simpele aanpassing te maken. Eén waarvoor je zelfs niet eens uit bed hoeft te komen. You’ve got this!

Meer tips voor een fijne en productieve ochtend

Reageer op artikel:
Deze simpele aanpassing aan je ochtendroutine zorgt voor meer productiviteit
Sluiten