Tessa Ham
Tessa Ham Side hustle 30 jan 2020
Leestijd: 4 minuten

Hoe combineer je een fulltime baan met een bedrijf – Britt (A Cup of Ambition) vertelt

Een eigen bedrijf, een leuke fulltime baan bij ABN AMRO als Senior Consultant Zelforganisatie én een baby op komst. Britt Jacobs van A Cup of Ambition krijgt het allemaal voor elkaar. Reden genoeg om haar het hemd van het lijf te vragen. Niet alleen over hoe ze haar side hustle kan combineren met een baan zonder uitgeblust te raken, maar ook naar de grootste lessen die ze gaandeweg leerde.

Acht maanden geleden begon Britt haar bedrijf A Cup of Ambition, een verzamelpunt voor inspirerende events en seminars voor ambitieuze vrouwen, naast haar fulltime baan. “Uit eigenbelang! Ik vond het zelf irritant dat je al die fantastische events, workshops en bijeenkomsten niet op één pagina kon vinden.”

Inmiddels is A Cup of Ambition niet alleen maar een verzamelplek voor events, maar ook een sprekersbureau waar je de beste vrouwelijke sprekers kunt boeken.

Waarom besloot je jouw bedrijf uit te breiden met een sprekersbureau?

“Door A Cup of Ambition ben ik veel in contact met organisatoren van events. Wat blijkt? Zij vinden het soms een enorme uitdaging om een passende spreker bij hun publiek te vinden. Omdat ik veel events en seminars bezoek, weet ik welke sprekers fantastisch zijn om naar te luisteren.

Het leek me een mooie kans, want hoe meer vrouwen met een missie ‘on stage‘, hoe beter! Door een coachgesprek met Charlotte van ’t Wout kon ik echt de knoop doorhakken. We waren aan het brainstormen over slimme verdienmodellen, toen de sprekers agency ter sprake kwam. Ze zei meteen: ‘Ik word jouw eerste spreker’.

Doordat zij er zo in geloofde, dacht ik: let’s go for it! Binnen vier weken waren er zes sprekers bij me aangesloten en lanceerde ik de agency. Na de lancering kreeg ik ruim 150 aanvragen van vrouwen met een missie. Dat is echt geweldig, maar brengt me wel meteen op de volgende uitdaging. Hoe ga ik kiezen?”

Ondertussen heb je ook nog een fulltime baan bij ABN AMRO, hoe zorg je ervoor dat je niet uitgeblust raakt?

“Ja, en ik heb ook nog een baby op komst! Ik raak uitgeblust als ik dingen doe waar ik geen energie van krijg, maar mijn werk bij ABN AMRO vind ik fantastisch en A Cup of Ambition is echt begonnen als mijn eigen passie project. Ik ben daar onwijs trots op en werk inmiddels samen met twee andere geweldige vrouwen om het verder te laten groeien.

Dat komt omdat ik alleen de dingen doe waar ik echt goed in ben en die ik leuk vind. Andere dingen besteed ik uit!”

Lees ook: Zo combineer je een side hustle met een baan zonder uitgeblust te raken

Is dat je grootste leermoment geweest als ondernemer?

“Zeker, je hoeft niet alles zelf te doen, tijd is ook geld! Ik heb super veel plannen voor A Cup of Ambition en eerst wilde ik het ook allemaal graag zelf doen. Van mijn eigen site bouwen tot het ontwerpen van een logo, en van video’s monteren tot layouts maken voor mijn productoverzichten. #Sparksnojoy en is vermoeiend!

Hulp inschakelen voor de gebieden waar ik zelf niet goed in ben, luchtte enorm op. Dat kost misschien geld, maar scheelt mij heel veel tijd en frustratie. Ook belangrijk! Ik ben ervan overtuigd dat ondernemen alleen gaat werken als je het voor jezelf zo leuk en fijn mogelijk houdt.

Daarom ben ik sinds deze maand gaan samenwerken met twee te gekke vrouwen:  Joya van den Boog en Annick Versluis. Samen bedenk je meer ideeën dan alleen en het is ook nog eens een stuk gezelliger.”

britt jacobs van a cup of ambition
Designer: Jolanda van Meringen

Wat was nog meer een groot leermoment voor je?

“Als je perfectionistisch bent, is dat best eng. Maar omdat ik nog 0 euro had verdiend, leek het me toch beter om eerst geld en tijd te besteden aan dingen die ik écht nodig had en waaruit ik nieuwe leads kon halen. Dat zorgde ervoor dat ik geld heb uitgegeven aan verkeerde dingen, maar ook dat ik een paar fantastisch goede investeringen heb gedaan.

Je leert jezelf stomme fouten ook snel vergeven. Als je iets probeert waar je niet eerst veel tijd in hebt gestopt, dan voelt het mislukken veel minder als falen. Dan is het zelfs heel leerzaam en stiekem een beetje grappig. Het werkt dus hartstikke bevrijdend!”

Wat zijn je toekomstplannen voor A Cup of Ambition?

“Het is mijn missie om hét vrouwelijke sprekersplatform van Nederland te worden. De komende maanden focussen we ons daarom op het bekender maken van het platform. Daarnaast gaan we met een aantal te gekke vrouwen samenwerkingen aan.

Een tipje van de sluier: binnenkort kun je ook Eve Tomaszewski, schrijver van het boek Goaldiggers Mindset en founder van The Goaldiggers Club bij ons als spreker boeken! Een geweldig mens die anderen echt inspireert met haar eigen ondernemersverhaal.”

Bekijk de website van A Cup of Ambition om inspirerende evenementen te vinden of om een vrouwelijke spreker te boeken.

Zelf een side hustle starten?

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Nu écht grip op je geld?

In 5 stappen je financiën op orde met onze checklist. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 'm tijdelijk gratis!

Reageer op artikel:
Hoe combineer je een fulltime baan met een bedrijf – Britt (A Cup of Ambition) vertelt
Sluiten