Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Leren 24 september 2019

8 podcasts over feminisme, body positivity en persoonlijke groei

Wij zijn fan van podcasts. Het maakt die treinrit, fietstocht of schoonmaakbeurt een stuk leuker. Alhoewel wij ook geen genoeg krijgen van true crime of entertainende podcasts, vinden we het helemaal fijn als we er ook nog eens iets van opsteken. Deze podcasts over feminisme, body positivity en persoonlijke groei leren je een hoop.

Dat niet alleen: ze hebben de kracht om je leven te verbeteren in minder dan een uur.

WorkJuice Podcast

Stiekem beginnen we dit lijstje met onze eigen podcast, waar co-host Sharon en ik het hebben over werkgerelateerde onderwerpen in de breedste zin van het woord. Hoe durf je te falen? Hoe onderhandel je over het salaris? En hoe zorg dat je vaker uit je comfort zone stapt?

In de WorkJuice Podcast schuift elke keer een bijzondere gast of expert aan om jou te helpen de beste versie van jezelf te worden. Al kan dat ook betekenen dat je juist een stapje terug doet. In de allereerste aflevering praten we met stress en burn-outs expert Fleur Brunninkhuis. Hoe komt het dat er tegenwoordig zoveel burn-outs zijn? En wat hebben prestatiedruk, FOMO en social media hiermee te maken?

Damn, Honey

Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen schreven het feministische pamflet Damn, honey in reactie op het boek Sexy, but tired, but sexy. In hetzelfde jaar startten ze de gelijknamige podcast, waar dezelfde belangrijke onderwerpen als slut shaming, body positivity en seksualiteit voorbijkomen. Kortom: ‘alle shit waar je als vrouw van deze tijd mee moet dealen’. Deze podcast krijgt bonuspunten omdat ze toegeven zelf ook niet alles te weten. Leren doe je samen!

Stuff Mom Never Told You

Stuff Mom Never Told You is een Amerikaanse podcast over ‘the business of being a woman’. Deze podcast is serieuzer dan alle andere podcasts in dit lijstje. Voor elke aflevering wordt grondig research gedaan en een leeslijst opgesteld – mochten luisteraars nog dieper in het onderwerp willen duiken. Alle onderwerpen die je als vrouw bezig kunnen houden komen voorbij. Waarom zitten er geen zakken in vrouwenbroeken? En waarom veranderen vrouwen hun naam als ze trouwen?

Bedrock Talks

De meest gelukkige versie van jezelf worden willen we allemaal wel. Maar hoe doe je dat eigenlijk? In Bedrock Talks praten hosts Rosa en Lisanne elke maand met een expert die daar meer over kan vertellen. Zo praten ze bijvoorbeeld met een gelukspsycholoog over de quarterlifecrisis en de zoektocht naar geluk, onderzoeken ze de kracht van meditatie en vragen ze een selflove expert het hemd van het lijf.

Mayra Louise

Dat is meteen een mooi bruggetje naar de volgende podcast van Mayra Louise, waarschijnlijk de bekendste voorvechter van body positivity. “Na twintig jaar struggelen weet ik nu dat er niets is met mijn lijf, maar wel een heleboel scheef zit in de maatschappij”, zegt ze. Om jou niet zo lang te laten struggelen schreef Mayra een boek en maakt ze een podcast. Hoe zorg je ervoor dat de manier waarop jij jezelf en je lijf ziet niet langer je dag bepaald?

The Marie Forleo Podcast

Marie Forleo is door niemand minder dan Oprah benoemd als opinieleider voor de volgende generatie en door Inc. als één van de 500 snelstgroeiende bedrijven. Kortom: Marie Forleo weet waar ze het over heeft. In haar podcast delen zij en haar gasten tips voor meer geluk, succes, motivatie, productiviteit, creativiteit, gezondheid en voldoening. Met 287 afleveringen kun je lekker vooruit!

Celine Charlotte Podcast

Vier Instagram-waardige vergaderlocaties, 23K volgers op Instagram en wereldwijd de eerste die een cursus via Instagram heeft gegeven. Charlotte van ‘t Wout is hard op weg naar de top. Je kent haar misschien als @celinecharlotte op Instagram, waar ze tips en tricks deelt op het gebied van ondernemerschap en persoonlijke groei. Inmiddels doet ze dit niet alleen op Instagram, maar ook in haar podcast, te luisteren via Soundcloud.

Lees ook: Charlotte van ‘t Wout was wereldwijd de eerste met cursus op Instagram: “Er deden al 3.000 mensen mee”

Weet ik veel?

In de podcast Weet ik veel? van Cosmopolitan gaan hosts Josephine en Esther op zoek naar antwoorden. Hoe kan je bewuster leven zonder je hele leven om te gooien? Hoe vind je de baan van je dromen? En hoe accepteer je je eigen lichaam? Josephine en Esther weten het (nog) niet en gaan daarom in gesprek met gasten als Mayra Louise, Nina Pierson en Gwen van Poorten.

Nog niet uitgeluisterd?

Reageer op artikel:
8 podcasts over feminisme, body positivity en persoonlijke groei
Sluiten