8 gewoontes op zondag voor een productieve week

True, zondag staat gelijk aan een rustdag en het liefst van al ploffen we dan ook de hele zondag op de bank. Maar wat óók een feit is, is dat zondag het begin van een nieuwe werkweek aankondigt. Dat maakt zondag dan ook de ideale dag om je voor te bereiden op een productieve week. Met deze acht gewoontes lukt dat vast en zeker.

Word jij op zondagavond overmand door angst omdat er een nieuwe, veeleisende werkweek voor de deur staat? Probeer dan eens één van deze acht gewoontes die je makkelijk in je zondagsroutine kan inbouwen. Je zal zien, de Sunday night blues zeg je voorgoed vaarwel.

8 gewoontes op zondag voor een productieve week

1. Doe je huishoudelijke taken

Niets beter dan zondagochtend rustig de was te doen en op te ruimen om dan de rest van de dag te genieten in een schoon huis. Het voordeel van je huishoudelijke taken op zondag doen is dat je er rustig je tijd voor kan nemen. Zet je favoriete muziek op, doe je meest comfortabele kleding aan en… wie weet ga je er nog van hóúden om het huishouden te doen!

2. Plan je week

Neem je agenda of bullet journal erbij en plan je to-do’s en afspraken van de komende week. Schrijf alles neer wat je de komende week wil bereiken. Het neerschrijven helpt niet alleen om je taken beter te organiseren, het helpt ook om je gedachten te ordenen. Handig!

Must read: 12 ideeën voor je bullet journal die je helpen bij je carrière

3. Slaap niet de hele dag uit

Natuurlijk is zondag een rustdag, maar voor je natuurlijk dag- en nachtritme is het een goed idee om ook op zondag niet té lang te slapen. Je ritme wordt er door verstoord en op maandag zal je het extra lastig krijgen om vroeg wakker te worden. Extra voordeel van vroeg uit de veren te zijn? Je haalt zóveel meer uit je dag.

4. Ga lekker sporten

Sport klinkt op het eerste zicht misschien niet zo ontspannend, toch is het een geweldige manier om stress weg te werken en om je humeur te boosten. Ga in de ochtend een rondje lopen of volg een actieve les yoga. Wedden dat je je opeens energiek en productief voelt?

Lees ook: 5 redenen waarom ’s morgens vóór werk sporten een goed idee is

5. Leg de outfits voor je week klaar

Weet je wat nu echt voldoening geeft op zondag? Je outfits voor de komende werkweek uitzoeken en klaarleggen. Hierdoor ben je er zeker van dat je voldoende outfits hebt, maar daarnaast zal het je tijd in de ochtenden besparen. Dit soort kleine dingen kunnen al zorgen voor een meer productieve week. Life hack!

6. Tijd voor jezelf

Vergeet niet dat zondag ook de uitgelezen dag is om een paar uurtjes me-time in te plannen (want geloof ons, die heb je af en toe echt nodig). Duik in je favoriete boek, maak een wandeling of leef je creatief uit. It’s time to do you.

7. Plan je maaltijden in

Meal prepping kings- en queens, deze is voor jullie! Zondag is namelijk de perfecte dag om de maaltijden van je week te plannen. Door je maaltijden op voorhand te plannen, maak je tijd vrij voor andere wekelijkse taken. Door op voorhand te koken, garandeer je jezelf dus van een productieve week. Inspiratie nodig? Meal prep gerechtjes vind je hier, hier en hier.

8. Neem tijd om na te denken

Van tijd tot tijd hebben we allemaal tijd nodig om even stil te staan bij de dingen in ons leven. Dat kan prima door op zondag een rustig moment uit te kiezen en even te reflecteren over wat goed gaat en wat niet. Hulp nodig? Dit zijn 26 vragen om jezelf beter te leren kennen.

Bye bye zondagavondstress, hello productieve week!

Meer over productiviteit

Reageer op artikel:
8 gewoontes op zondag voor een productieve week
Sluiten