Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Mindset 14 oktober 2019

7 quotes van Walt Disney die je een schop onder de kont geven

Als er iemand een stempel op de entertainmentindustrie heeft gezet, dan is dat wel ondernemer en producer Walt Disney. We zijn allemaal opgegroeid met zijn Mickey Mouse en Sneeuwwitje en stiekem vinden we de Disney films tegenwoordig nét zo leuk. We kunnen dus wel stellen dat Walt Disney een enorme inspiratiebron is.

Wij verzamelden daarom een aantal van zijn legendarische quotes.

De mooiste quotes van Walt Disney

“I like the impossible because there’s less competition.”

Food for thought: we houden onszelf al snel te klein als we dromen, omdat we denken dat het uiterste van wat we zouden willen onmogelijk, uitdagend en onrealistisch is. Wanneer je juist richt op deze doelen, hoef je je geen zorgen te maken om concurrenten. Je moet alleen niet bang zijn om op te vallen en je grenzen te verleggen.

“When you believe in a thing, believe in it all the way, implicitly and unquestionably.”

Food for thought: het starten van een bedrijf, side hustle of nieuw project is riskant en intimiderend. Onthoud: het zal nooit een succes worden als je er niet honderd procent in gelooft. Wat zeggen we, duizend procent. Anderen zullen hun twijfels hebben, maar laat je daardoor niet van de wijs brengen.

“One day I learned that dreams exist to come true, and since that day I do not sleep for rest. I sleep just to dream.”

Food for thought: waarom zou je maar blijven dromen? Elk geweldig idee start met een droom. Stop met alleen dagdromen en onderneem stappen om ze uit te laten komen.

“Mickey Mouse popped out of my mind at a time when business fortunes of my brother Roy and myself were at lowest ebb and disaster seemed right around the corner.”

Food for thought: geef niet op bij de eerste de beste tegenslag. Je weet niet welke ideeën jij nog meer voor jezelf in petto hebt als je blijft geloven in jezelf.

Lees ook: Waarom het oké is om af en toe falen (en het zelfs goed voor je is)

“Money doesn’t excite me, my ideas excite me.”

Food for thought: alhoewel geld zeker fijn is, zal je nooit succesvol worden als je alleen door geld gemotiveerd wordt. Je zult ook echt daadwerkelijk gepassioneerd moeten zijn over je idee en niet alleen gefocust moeten zijn op de ‘voordelen’ die je ooit op een dag misschien zou kunnen krijgen. You get the picture.

“I only hope that we don’t lose sight of one thing: that it was all started by a mouse.”

Food for thought: vergeet nooit waar je bent gestart!

“All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them.”

Food for thought: laat angst je niet stoppen om je dromen na te jagen. Omdenken: als jij je niets doet om je dromen na te jagen, zullen ze ook nooit uitkomen. Ze kunnen wel uitkomen, maar alleen als je de ballen hebt om actie te ondernemen.

Meer mooie quotes

Reageer op artikel:
7 quotes van Walt Disney die je een schop onder de kont geven
Sluiten