Tessa Ham
Tessa Ham Geld 24 jul 2019
Leestijd: 4 minuten

7 geld challenges om een groot bedrag zonder te veel moeite te sparen

De één ziet zijn spaarrekening elke maand moeiteloos groeien, maar bij de ander lijkt het maar niet te lukken. Ben jij iemand die het lastig vindt om te sparen? Dan kan een geld challenge weleens dé oplossing zijn om het wel voor elkaar te krijgen een groot bedrag te sparen.

Wij verzamelden 7 geld challenges waarmee je een mooi bedrag spaart. Zo kan je zelf kiezen welke het beste bij jou en je spaardoel past. Sla ze op, print ze uit en afstrepen maar!

De 52 weken challenge (1.378 euro)

De 52 weken challenge is origineel verzonnen om in januari te beginnen met sparen voor de dure maand december. Toch vinden wij dat je echt niet per se aan het begin van het jaar hoeft te beginnen. Als je nu met de uitdaging start, kun je bijvoorbeeld volgend jaar een mooie vakantie boeken.

Hoe het werkt?

In 52 weken tijd bespaar je zonder onwijs veel moeite te doen een mooi bedrag van 1.378 euro. Dit doe je door in de eerste week je 1 euro over te maken naar je rekening, de tweede week twee euro, de derde week drie euro en ga zo maar door. In week 52 spaar je logischerwijs 52 euro!

Natuurlijk wordt het steeds moeilijker gedurende de challenge, maar alsnog zijn het geen enorme bedragen. Bovendien begint het makkelijk, waardoor je een goed gevoel krijgt en niet ontmoedigd raakt.

1378 euro sparen in 52 weken challenge

 

De 52 weken challenge (5.000 euro)

Is de vorige challenge niet uitdagend genoeg voor je of wil je nou eenmaal meer sparen voor een grote aankoop? Dan kun je ervoor kiezen om een tandje harder te gaan en in 52 weken maar liefst 5.000 euro te sparen.

Hieronder vind je hoeveel geld je daarvoor iedere week naar je spaarrekening moet storten. Grote bedragen wisselen zich af met kleinere bedragen, waardoor ook deze challenge haalbaar lijkt (maar niemand zegt dat het makkelijk gaat worden ?).

5000 euro sparen in 52 weken challenge

 

De 52 weken challenge (10.000 euro)

10.000 euro sparen in een jaar, dat is een geweldig bedrag. Deze spaar challenge is ideaal voor mensen die sparen voor een wereldreis of het kopen van een huis. Eerlijk is eerlijk, je gaat in sommige weken veel geld overmaken naar je spaarrekening, en dus zal je een aantal dingen moeten laten. Toch zal je zien dat het het waard is.

10.000 euro sparen in 52 weken challenge

 

In 10 weken 800 euro challenge

Klinkt een heel jaar sparen je iets te optimistisch voor het gat dat je nu in je hand hebt? Dan kun je ook beginnen met een tien of twaalf weken challenge en eventueel later doorgaan met eentje van een jaar.

Met deze challenge kun je in tien weken 800 euro sparen. Heb je geen geld om op vakantie te gaan, terwijl iedereen om je heen momenteel naar de mooiste oorden vertrekt? Dan is deze challenge een mooie stok achter de deur om over tien weken een mooie vakantie te kunnen boeken.

800 euro sparen in 10 weken challenge

 

In 12 weken 500 of 1.000 euro challenge

Ook deze challenge is fijn als je een periode extra wil sparen voor bijvoorbeeld een reis. In deze challenge ga je twaalf weken aan de slag om 500 of 1.000 euro bij elkaar te sparen.

500 euro sparen in 12 weken challenge

Bij de 1.000 euro versie spaar je niet meer dan 100 euro per week en bij de 500 is het zelfs niet meer dan 80 euro. Zo blijven deze challenges goed haalbaar!

1000 euro sparen in 12 weken challenge

 

De 5 euro challenge

Is elke week sparen niets voor jou en wil je liever een laagdrempelige challenge waar je een leuk extraatje bij elkaar spaart? Dan is de 5 euro challenge misschien wel wat voor jou. Deze uitdaging houdt in dat je elk vijfje dat in je portemonnee belandt, in een mason jar stopt. Plak een briefje op de mason jar met je goal (zoals ‘etentjes’) om het nog makkelijker te maken.

Deze challenge houdt wel in dat je (eventueel) over moet stappen naar betalen met cash in plaats van je pinpas. Maar wist je dat daar nog veel meer voordelen aan zitten? Omdat elk briefje door je handen gaat, word je veel bewuster over wat je uitgeeft en waaraan.

Wisselgeld challenge (ook als je geen cash hebt)

Een challenge waar je vast al eens van gehoord hebt is de wisselgeld challenge. Hier bewaar je al het wisselgeld dat je krijgt ook weer in een mason jar (of meerdere). Tel het geld niet voordat je je doel (van bijvoorbeeld twee maanden, dit bepaal je zelf) hebt bereikt, zodat je niet eerder geneigd bent om het uit te geven.

Voor deze challenge hoef je niet per se alleen met cash te betalen. Het is ook heel goed mogelijk als je met je pinpas betaalt, maar het kost wel wat meer werk. Elke keer dat je iets afrekent, rond je hiervoor het bedrag af naar boven en stort je het verschil naar je spaarrekening. Het zijn allemaal kleine beetjes, maar die leveren wel een mooi extraatje op.

Meer spaartips

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Nu écht grip op je geld?

In 5 stappen je financiën op orde met onze checklist. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 'm tijdelijk gratis!

Reageer op artikel:
7 geld challenges om een groot bedrag zonder te veel moeite te sparen
Sluiten