6 gratis tools voor e-mailmarketing

Bij ondernemen komt veel kijken. Één aspect daarvan is het uitwerken van een goed plan voor je e-mailmarketing. Weet je niet hoe je hieraan begint? Deze superhandige (en gratis!) tools helpen je op weg.

Eerder tipten we 11 gratis handige marketing tools voor je beginnende business. Die kunnen we iedereen aanraden, maar er is nog veel meer. In dit stukje focussen we op een specifiek onderdeel van het hele marketing gebeuren, namelijk e-mailmarketing. Onderstaande tools zijn echt de moeite: superhandig en helemaal gratis!

Mailchimp

Dé e-mailmarketing tool bij uitstek is Mailchimp. Het leuke is dat ze een gratis plan hebben hebben voor starters met een mailinglijst onder de 2000 mensen. Dit is ideaal voor nieuwe gebruikers die via e-mail krachtige campagnes willen uitzenden. Zodra je 2000 volgers hebt, moet je betalen voor het programma. Maar tegen dan zwem je vast al in het geld. ?

The Hemingway App

The Hemingway App is je beste vriend op het gebied van copywriting. Kopieer je tekst in de app en Hemingway maakt meteen een analyse van je schrijfstijl. De app wijst je er vooral op wanneer je taal te technisch en te zakelijk is. Dit is namelijk niet goed wanneer je een groot publiek wil bereiken.

Tiny Letter

Ook Tiny Letter is erg interessant als je je e-mailmarketing wil optimaliseren. Ze reiken de tools aan om goede e-mails uit te sturen. De nadruk ligt hierbij op inhoud en niet zozeer op design. Dit maakt Tiny Letter een populaire tool voor bloggers en freelance schrijvers.

Benchmark

Designgewijs is Benchmark een zeer aantrekkelijke tool. In de tool zitten tal van mooie e-mailtemplates die je rechtstreeks in je mailverkeer kan integreren. Hierdoor verlies je zelf minder tijd aan je design en kan je focussen op de inhoud die je wil overbrengen.

Hubspot Marketing Free

Hubspot schiet startende ondernemingen te hulp die de mogelijkheden van marketing willen aftasten. Hierbij focussen ze zowel op e-mails als op klantenmanagement. Ken je hun gratis plan inmiddels door en door? Upgraden naar een uitgebreider pakket kan altijd.

Visual Website Optimizer

Zodra je een goed-ogende en goed-klinkende e-mail hebt opgebouwd, is het tijd om na te gaan of de e-mail zijn doel bereikt. De Visual Website Optimizer biedt daarvoor veel betalende én gratis tools aan voor marketeers.

Et voilà, je kan weer verder. Beetje bij beetje krijgt die marketingstrategie vorm!

Meer lezen over marketing?

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
6 gratis tools voor e-mailmarketing
Sluiten