5 vega meal prep recepten voor als je de Week Zonder Vlees wil doorzetten

Deed jij afgelopen mee aan de Week Zonder Vlees? Wat goed! Misschien heeft het je wel doen inzien hoe makkelijk het is om af en toe vlees te vervangen door een vegetarisch alternatief. Wil je hiermee doorgaan? Probeer dan eens één van deze 5 vega meal prep recepten uit.

Nog niet helemaal thuis in de wereld van het meal preppen? Geen zorgen, het is namelijk helemaal niet zo moeilijk.

5x vega meal prep recepten

Ook in tijden van deze crisis is meal preppen goud waard. Je kan namelijk een grote hoeveelheid van een gerecht maken en daar kleinere porties van invriezen. Handig. Of je nu altijd vega eet of gewoon af en toe, deze recepten vallen ongetwijfeld bij iédereen in de smaak. En door ze van te voren voor te bereiden bespaar je tijd én geld. Een win-win situatie dus.

1. Makkelijke gratin van wintergroenten

Sad but true: de winter is nog niet helemaal afgelopen. Maak daarom eens een troostende gratin met wintergroenten, die goed is voor 4 porties of 4 dagen.

2. Noedelsalade van zoete aardappel met maïs

Wil jij meer groenten toevoegen aan je dieet? Dan is deze noedelsalade een gouden recept. De noedels maken we in dit geval van zoete aardappel met behulp van een spiralizer. Handig!

3. Penne met geroosterde bloemkool en rozijnen

Dit recept is speciaal voor alle pasta lovers out there. Zo lekker, en 100% vega!

4. Vegetarische noodles met tempeh en pindakaas

Ooit al eens gekookt met pindakaas? Nee? Probeer het dan maar eens. De pindakaas maakt de noodles zo smeuïg dat je er instant verslaafd aan bent.

5. Maissoep met kokosmelk en specerijen

Soep is een handig meal prep gerecht, want je kan soep prima invriezen in kleine porties en de avond van tevoren je benodigde portie laten ontdooien. Voor deze maïssoep met kokosmelk mag je ons ’s nachts wakker maken.

Reageer op artikel:
5 vega meal prep recepten voor als je de Week Zonder Vlees wil doorzetten
Sluiten