Deze 5 apps gaan je helpen met je productiviteit

Doe jij ook van alles door elkaar op een dag? Eerst even mails antwoorden, dan wat aan project A, even iets voor project B tussendoor en toch nog dat ene mailtje dat net binnenkomt – o ja, en snel een rondje Instagram Stories. Grote kans dat je dan een stuk minder snel dingen van je to do-list af kunt vinken dan mogelijk is. Gelukkig zijn er een heleboel tools die je kunnen helpen met je productiviteit. We zetten 5 apps voor meer productiviteit op een rijtje!

Van to do-lijstjes maken tot afleiding elimineren: je telefoon mag je dan meestal niet productiever maken, maar deze apps zijn tóch wel erg handig.

Apps voor meer productiviteit

Todoist

Voor iedereen die een bureau vol losse blaadjes met to do’s heeft: installeer Todoist en je zult er geen spijt van krijgen. Het is een supergemakkelijke app waarin je taken kunt toevoegen per project. Bovendien kun je ook rangschikken op prioriteit, door belangrijke taken te highlighten of een andere kleur te geven. Je kunt bovendien subtaken toevoegen.

Wil je het nog een beetje uitgebreider maken? Het is ook mogelijk tags aan projecten te hangen, voor taken uit verschillende projecten. Moet je voor zowel project S als project T mails beantwoorden, dan kun je heel gemakkelijk filteren op ‘mail’ als je die tags hebt toegevoegd. Ideaal!

Lees ook: Deze strategie voor je to do-lijstje zal je een hoop minder stress opleveren

Evernote

Evernote werkt met een beetje een soortgelijk systeem, alleen is die app meer gericht op echte notities en ideeënmemo’s dan op to do-lijstjes. En dan bedoelen we ‘notities’ als breed begrip. Je kunt ook spraakberichten en foto’s toevoegen als je even snel iets moet onthouden of opslaan.

Ook die notities kun je op handige manieren ordenen, bijvoorbeeld in projecten en met labels. Er is zelfs een zoekmachine waarmee je dat ene snel opgeslagen idee makkelijk terug kunt vinden. Ben je niet zo van de echte notitieboekjes omdat je die vaak vergeet (of omdat je de Ctrl+F-functie mist), dan is Evernote een perfecte app voor jou.

Forest

Waar Todoist en Evernote heel serieuze apps zijn, pakt Forest het leven een beetje speelser aan. Die app is er om je te helpen concentreren. Hoe hij dat doet? Als je even serieus aan het werk moet, kun je in de app een digitaal boompje planten, die 25 minuten lang blijft groeien tot een volledige boom (de app werkt volgens de Pomodoro-techniek). Pak je je telefoon toch eerder en sluit je de app af, dan gaat de boom dood.

Lees ook: 7 trucjes om productief te blijven als je vanuit huis werkt

Dat klinkt misschien niet heel nuttig, maar het is wel heel verslavend. Je zult zien dat je het toch jammer vindt als het je niet lukt een mooi bos te laten groeien. Want hoe meer bomen, hoe beter je bezig bent! Op een gegeven moment kun je dan ook kiezen uit meerdere soorten bomen en dat is stiekem toch gewoon superleuk.

Buffer

We schrijven wel steeds dat social media vooral afleidend werken, maar de waarheid is dat je als bijvoorbeeld ondernemer toch ook niet zonder kunt – zichtbaarheid is immers key. Maar als je op Facebook, Instagram én LinkedIn moet posten en ook nog je statistieken moet checken, ben je daar zo uren per dag mee kwijt. Gelukkig is er Buffer, de app waarmee je al je posts van tevoren kunt inplannen, zodat je daar maar één keer tijd voor hoeft te maken.

Buffer werkt voor zowel Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en LinkedIn. Je kunt ook nog eens meerdere accounts toevoegen als je die hebt. Zo kun je heel gemakkelijk aanwezig zijn op social media zonder dat je dat écht hoeft te zijn. Van tevoren kun je concept-posts schrijven en achteraf kun je statistieken bekijken. Misschien is het niet helemaal zoals social media zijn bedoeld, maar handig is het zeker.

Lees ook: 6 personal branding tips om een sterk merk van jezelf te maken

Brain.fm

En dan is er nog Brain.fm, misschien wel de interessantste uit dit lijstje. Dat komt omdat de app is ontwikkeld in samenwerking met componisten en wetenschappers, die muziek hebben gemaakt die echt gericht is op het bereiken van een goede flow en focus. Dat levert je zo’n 200% meer synchroniciteit in hersenactiviteit op vergeleken met andere focusmuziek, beweren ze zelf.

De muziek wordt aan de hand van artificial intelligence speciaal voor jou gepersonaliseerd, zodat jij productiever wordt dan wanneer je in stilte of juist met andere muziek werkt. Overigens is er niet alleen muziek voor focus, maar kun je ook kiezen voor muziek om te relaxen of in slaap te komen.

Meer tips voor productiviteit:

8 toffe printables voor je vision board?

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ze gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Deze 5 apps gaan je helpen met je productiviteit
Sluiten