7 briljante 1 april grappen die je met je collega’s uit kan halen

Yes, het is weer 1 april! Oftewel: hét moment waarop je je collega’s eens goed voor de gek kan houden. Wij zijn wel in voor een grapje, dus verzamelden we een aantal 1 april grappen die je kunt uithalen met je collega’s.

Een beetje flauw, maar wel té leuk.

Het beeldscherm omdraaien

Wist je dat je het beeld op je scherm ondersteboven kan zetten? Bij Windows druk je simpelweg op ctrl-alt-pijltje omlaag om je scherm 180 graden te laten draaien. Bij een Mac druk je op het appeltje, kies je voor systeemvoorkeuren en dan op beeldschermen. Lachen gegarandeerd als je de verwarring ziet van je collega! Want hoe verander je het weer terug?

Screenshot van laadscherm in fullscreen zetten

Er zullen nog heel wat 1 april grappen in dit rijtje staan die met computers of apparaten te maken hebben. Voor deze grap zet je op de computer van je collega een screenshot van een laadscherm op fullscreen. Dan is het afwachten geblazen hoe lang je collega voor niets gaat wachten.

Koffiezetapparaat is stuk

Hang een briefje op het koffiezetapparaat met ‘defect’ of ‘kapot’. Als iedereen vervolgens chagrijnig heeft geklaagd dat ze geen koffie kunnen halen, haal jij wel een lekker bakkie voor jezelf en roep je ‘1 april’ als je terugkomt.

1 april grap met een op hol geslagen muis

Om deze 1 april grap kunnen we stiekem ook wel lachen. Plug een draadloze muis in een computer van een collega als hij of zij naar het toilet is. Als je collega terugkomt, heeft de computer twee muizen en kan jij dus ook dingen op het scherm aanklikken. Dat ziet er zo uit:

Terugbellen

Leg een briefje op het bureau van een collega met de vraag of ze meneer C. Hond willen terugbellen. Eronder noteer je het nummer van Pieterburen. Meneer de Leeuw en het nummer van een dierentuin is een ander grappig alternatief.

Zilvervisjes behandeling

Gezien bij Nursing, maar voor elk soort bedrijf leuk: zet een bak met blauwe slofjes bij de ingang en zet er een bordje bij dat het verplicht is deze vandaag aan te trekken, omdat het pand wordt behandeld voor zilvervisjes.

Lekkere paaseitjes

Hmm, lekker toch, paaseitjes? Dat denken jouw collega’s ook als je een schaal neerzet met eitjes. In werkelijkheid heb je die papiertjes van chocoladeeitjes afgehaald en er druiven ingedaan.

Meer over het kantoorleven

Reageer op artikel:
7 briljante 1 april grappen die je met je collega’s uit kan halen
Sluiten